Kia K5 Forum banner
21 - 40 of 42 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have a GT-Line and am having an occasional problem with my backup camera. It is occasionally not showing video it has a green screen and "No Camera Signal Received. Please try again later."

Has anyone else had this problem? Hoping to point dealer in the right direction.

Thx

Ihave a 2022 Kia K5 GT Line and just started having this issue today. Did you get yours resolved?!
 

·
Registered
2021 Kia K5 GT-Line AWD
Joined
·
605 Posts
I'm not sure if it'll help but, perhaps try resetting the head unit?

Also, which size screen do you all have?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
That's the exact issue my 2022 K5 GT-Line started doing today. Took the car home three weeks ago so I'm not thrilled this is an issue already...
My 2022 K5 GT Line started it literally two weeks after buying it. it hasn’t done it again. But I did get it on video. I asked my dealership about it and was told “a lot of the newer Kias are having this issue and your car is too new to be able to figure out what causes it” I’m like…. It’s brand new. I shouldn’t have any problems.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Same issue with my 2022 Stinger GT1. Let me know if someone figures it out. It's happened twice. 1200 miles. This time, screen was completely black initially in reverse. Put in drive, normal screen. Back to reverse, flickering video to green connection screen. Pressing video button on console didn't do anything. Didn't light up. Nothing.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I'm not sure if it'll help but, perhaps try resetting the head unit?

Also, which size screen do you all have?
How do you reset unit? I've also experienced some of my preset radio stations disappearing once and wonder if it's all part of the same problem. Auto windshield wipers went "nuts" first day I had car. Perhaps all related to a faulty relay/module?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have a GT-Line and am having an occasional problem with my backup camera. It is occasionally not showing video it has a green screen and "No Camera Signal Received. Please try again later."

Has anyone else had this problem? Hoping to point dealer in the right direction.

Thx
I’m experiencing the same thing on mine. I’ve had a bit over a month and I went to back up today and it’s flashing the green screen. Did you find a fix for yours?
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Had the same thing happen to me today. Flickers. If I try to go to the camera settings while in reverse and that green screen is on, the displays starts to trip out and freeze and even the sound gets wild.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Had the same thing happen to me today. Flickers. If I try to go to the camera settings while in reverse and that green screen is on, the displays starts to trip out and freeze and even the sound gets wild.
This suggests it is a problem within the head unit/system and not the camera itself.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Yeah I have a 2022 Kia k5 gt-line and had it less than a week 460 miles and it started last night. Went to back it up and screen was black. I put it in drive than back in reverse and I got a flashing green screen. I pressed the camera settings and everything spazzed out, the audio got all weird. Idk what caused it but no new car should have that type of problem this early on.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have a GT-Line and am having an occasional problem with my backup camera. It is occasionally not showing video it has a green screen and "No Camera Signal Received. Please try again later."

Has anyone else had this problem? Hoping to point dealer in the right direction.

Thx
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I was a 2022 GT line. 4000miles on it.
I was leaving work just now and it just happened. Screened turned black then the green screen flashed saying no signal received please try again later. Got this car in July this sucks.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I took mine in. Had to show them the video or they weren't going to accept it was happening randomly... Anyways, I have to bring it back but the technician told me, "several '22s are doing it. We're having to replace connections one by one. If they still have the problem after replacing one, then we replace the next one down the line, and so on." That means Kia has no idea why they're doing it and you'll likely have to bring your car back over and over until it goes away. I am betting money it's not a connection at all but the actual head unit since others are reporting noise from speakers.
 

·
Registered
Joined
·
74 Posts
Discussion Starter · #38 ·
Finally brought mine in today, they couldn't replicate problem. No solution. It's a small dealership they have not heard of the problem. I'm asked to stop by when issue is occurring so they can troubleshoot further.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
We all need to try to figure out how to replicate it. Has anyone lost any preset radio stations? I experienced that too. It could be related.

Also, and this may be unrelated especially since I have a stinger, but can someone try this experiment? You need to be going over 25 mph and with your foot on the accelerator find a long, sharp turn to go around. No need to go very fast, but you MUST be on the gas. Do you hear anything coming from under steering column?
 
21 - 40 of 42 Posts
Top